• 15 mei 2020

Start buitenlessen – informatie en afspraken

Start buitenlessen – informatie en afspraken

Start buitenlessen – informatie en afspraken 500 187 Circus Nevermind

Hoi allemaal,

Tijdens de persconferentie heeft de premier toegezegd dat de jeugd weer mag gaan sporten op buitenlocaties. Circus is door de gemeente beoordeeld als “cultuur” in plaats van “sport”. Hierdoor duurde het iets langer om tot goede afspraken te komen om onze lessen te kunnen regelen. Wij hebben met het CKC een buitenlocatie toegewezen gekregen: Het “Nicolaasplein” bij de Dorpsstraat.

We gaan hier vanaf dinsdag 26 mei 2020 onze lessen hervatten. De lessen zullen een beetje anders dan jullie van ons gewend zijn. Wij moeten onze lessen vormgeven met de daarvoor opgestelde richtlijnen van het RIVM. Wij zullen hieronder uitleggen hoe wij dit in de praktijk gaan brengen. Het is belangrijk dat u deze brief goed doorleest en dat u uw kinderen voorbereid op de nieuwe vormgeving van de lessen.

 

Het lesrooster

Dinsdag Woensdag Zaterdag
16.00 – 16.45 uur

Kindercircus 6-9 jaar

Docent: Saskia

15.00 – 15.45 uur

Kindercircus 6-9 jaar

Docent: Saskia

09.00 – 09.45 uur

Kindercircus 6-9 jaar

Docent: Quinten

30 minuten wissel tussen groepen met kinderen onder de 12 jaar 30 minuten wissel tussen groepen met kinderen onder de 12 jaar 30 minuten wissel tussen groepen met kinderen onder de 12 jaar
17.15 – 18.00 uur

Jeugdcircus 9-12 jaar

Docent: Saskia

16.15 – 17.00 uur

Jeugdcircus 9-12 jaar

Docent: Saskia

10.15 – 11.00  uur

Jeugdcircus 9-12 jaar

Docent: Quinten

30 minuten wisseltijd naar groep met jongeren tussen 12 en 18 jaar 30 minuten wisseltijd naar groep met jongeren tussen 12 en 18 jaar  
18.30 – 19.15 uur

Podiumgroep

Docent: Quinten en Kian

17.30 – 18.15 uur

Tienercircus 12-18 jaar

Docent: Saskia

 

 

Kleutercircus

Op onze buitenlocatie kunnen we helaas de veiligheid van onze kleuters niet garanderen. Daarom hebben we ervoor moeten kiezen om deze les niet door te laten gaan totdat we weer gebruik mogen maken van onze binnenruimte. We hopen uiteraard dat we onze kleuters weer snel mogen kunnen verwelkomen en zullen jullie hier natuurlijk over op de hoogte houden.

 

Kindercircus en Jeugdcircus groepen met kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud

De kinderen van 6 tot 12 jaar oud zijn welkom bij het circus met de door de RIVM opgestelde regels voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit houdt in dat deze kinderen onderling met elkaar in contact mogen zijn zonder de 1,5 meter afstand regel. Wel richten wij onze lessen erop in dat fysiek contact niet verplicht is. U kunt zelf met uw kind afspraken maken over de gewenste afstand met andere kinderen. Onze docent houdt altijd 1,5 meter afstand tot de andere docenten en assistenten en probeert deze afstand ook tot de kinderen te bewaren. In uitzonderingsgevallen zal de docent (bijvoorbeeld ivm de veiligheid of emotioneel comfort) deze afstand niet in stand houden en zodra de situatie het weer toelaat zal de docent deze 1,5 meter afstand opnieuw aanhouden.

 

Jeugdcircus groepen met kinderen van 12 jaar en ouder en de podiumgroep (gemengde leeftijd)

De tieners van 12 jaar en ouder en de gemengde groepen met daarin ook deelnemers van 12 jaar en ouder zijn welkom bij het circus met de door de RIVM opgestelde regels voor kinderen in de middelbare school leeftijd. Dat houdt in dat deze kinderen en jongeren onderling met elkaar in contact mogen zijn met de verplichte 1,5 meter afstand regel, ook wanneer uw kind wel jonger is dan 12 jaar. Circus Nevermind houdt zich streng aan deze regels en wij richten onze lessen zo in dat de kinderen 1,5 meter afstand kunnen houden. Wanneer deze regel niet wordt nageleeft (de leerling krijgt eerst een waarschuwing) zal Circus Nevermind de leerling helaas niet meer kunnen verwelkomen in haar buitenlessen. We willen de ouders dan ook vragen om hun kinderen en tieners hierop voor te bereiden.

 

Kinderen die normaal alleen een specialisatie les volgen

Wanneer uw kind alleen deelneemt aan de balansles, luchtwerkles of acrobatiekles, zal het u vast in het rooster zijn opgevallen dat deze lessen niet worden aangeboden. Deze lessen sluiten op dit moment niet aan bij de voorgeschreven regels van het RIVM. En is het op dit moment niet mogelijk om deze lessen anders vorm te geven. Wanneer uw kind normaal gesproken alleen een van deze lessen volgt en geen reguliere circusles volgt, mag uw kind aansluiten bij een van de in deze brief beschreven lessen uit het lesrooster. Kies hiervoor een groep die passend is bij de leeftijd van uw zoon/dochter. Aansluiten bij de podiumgroep is niet mogelijk.

 

Lesduur

Zoals jullie zien, duurt de les wat korter dan normaal. Dit komt omdat we voldoende tijd tussen twee lessen in moeten plannen, zodat twee groepen niet op hetzelfde moment in en uit lopen. Daarnaast moeten de docenten genoeg tijd hebben om tussendoor de materialen schoon te maken.

 

Aankomst

Wij willen jullie vragen om op zijn vroegst 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn op het veld, zodat we de wisseling van groepen zo soepel mogelijk kunnen laten verlopen. Jullie zullen worden ontvangen door twee medewerkers van het CKC. Zij begeleiden de kinderen naar het circus. De kinderen zullen daar worden opgevangen door de docent. Het is helaas niet mogelijk om de ouders te ontvangen op de circuslocatie. Voor contact met de docent met betrekking tot uw zoon/dochter willen we u vragen om dit contact via whatsapp te laten verlopen. Wanneer nodig, zal de docent telefonisch contact met u opnemen.

 

Het weer

Omdat we nu buiten les gaan geven, zijn wij natuurlijk afhankelijk van het weer. Om jullie op de hoogte te houden of de les doorgaat (of helaas niet), hebben wij een whatsappgroep aangemaakt voor elke les. Deze whatsappgroepen zijn enkel voor mededelingen vanuit de docenten. Om het overzichtelijk te houden, kunnen jullie hierin niet reageren. Voor individuele vragen/opmerkingen willen we jullie verzoeken de docent persoonlijk te benaderen via whatsapp. 

 

DOEN! Aanmelden/afmelden via de whatsappgroep

Wanneer u de whatsappgroep toevoegt aan uw whatsapp, beschouwen wij dit ook direct als de aanmelding van uw kind voor de desbetreffende les. Wanneer uw zoon/dochter nog niet aansluit in een les, zijn jullie uiteraard ook welkom in de whatsappgroep. Dan willen wij u vragen om de desbetreffende docent ook persoonlijk een berichtje te sturen. Ook wanneer uw zoon/dochter een enkele les mist, willen we u vragen dit door te geven. Zo kunnen wij iedere week onze circuslessen het beste voorbereiden.

Voeg alleen de groep van uw kind toe via onderstaande link:

Dinsdaggroep 6-9 jaar: https://chat.whatsapp.com/F1xvsYdWkn010rCOZflNAm 

Dinsdaggroep 9-12 jaar: https://chat.whatsapp.com/JVGrOcrgt6X0kg6KZScm5F 

Dinsdag podiumgroep: https://chat.whatsapp.com/EQ49LwDVUZSLZrDjVRyu95 

 

Woensdag 6-9 jaar: https://chat.whatsapp.com/Ll9nL7xpF2T0cUPUZhvFFT 

Woensdag 9-12 jaar: https://chat.whatsapp.com/IHzfhskquMI7UUY0qFVjy1 

Woensdag 12-18 jaar: https://chat.whatsapp.com/Fgt5hiuGYI99g0DXr50lfH 

 

Zaterdag 6-9 jaar: https://chat.whatsapp.com/Iir81p34vvsI68CblC1SCS 

Zaterdag 9-12 jaar: https://chat.whatsapp.com/LLVA9oWV8xXKTSBacnv3CA 

 

Belangrijke afspraken

  • Vertrek voorbereid van huis. Zorg dus dat je handen zijn gewassen, je een bidon hebt gevuld met drinken en dat je thuis nog naar het toilet bent gegaan. Er is geen wc aanwezig op de buitenlocatie! 
  • Neem zoveel mogelijk je eigen circusmateriaal mee. Wij zullen iedere week via de whatsappgroep vertellen welke materialen je zelf mee kunt brengen. We willen jullie vragen om jullie kinderen zelf jongleerballetjes te laten maken (zie instructiefilmpje “Dag 2: Juf Laura” op facebook/instagram/youtube). Wanneer jullie eigen materiaal willen aanschaffen, verwijzen we u graag naar https://www.circus-expert.nl/. Met de code “kortingnevermind” krijgen al onze leden 5% korting op al het materiaal in de webshop.
  • We willen u verzoeken uw zoon/dochter met maximaal één persoon uit uw huishouden te laten reizen naar de leslocatie. Wanneer uw zoon/dochter in staat is om zelf te reizen, willen we u verzoeken om uw kind op eigen gelegenheid naar de sportlocatie te laten komen.
  • Zorg dat uw kind in sportkleding naar de circuslocatie komt, want de kleedkamers (en toiletten!) zijn niet aanwezig.
  • Kom niet eerder dan de in het rooster aangegeven tijden naar de sportlocatie (maximaal 5 minuten van te voren is uw zoon/dochter welkom). 
  • Volg de instructies op van de begeleiders van het CKC en de docenten van Circus Nevermind. 
  • Zorg ervoor dat uw kind op de hoogte is van de algemene veiligheids- en hygiëneregels van het RIVM. Zorg ervoor dat uw kinderen weten dat ze op 1,5 meter afstand van de docenten en andere volwassenen moeten blijven en dat dit voor iedereen van de leeftijd 12+ geldt.
  • Breng uw kind(eren) niet naar de sportlocatie als uw kind de volgende klachten heeft: Last van (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts. Breng uw kind(eren) ook niet naar onze lessen als iemand in uw huishouden koorts heeft (vanaf de 38 °C) en/ of benauwdheidsklachten. 
  • Breng uw kind(eren) niet naar de sportlocatie als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat uw kind tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kan worden, moet uw kind thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.

Wij willen iedereen bedanken voor de steun van de afgelopen periode. Jullie hebben het mogelijk gemaakt dat wij nu weer van start kunnen gaan! Wij kijken er enorm naar uit om jullie allemaal weer te kunnen ontvangen. We hopen dat de lessen, ondanks dat ze anders zullen zijn, ook heel leuk worden! Hopelijk kunnen we vanaf september weer van start in onze eigen ruimte.

Tot heel snel!

Team Circus Nevermind