Kom ook op

Circusles

Locatie: CKC Zoetermeer

Een nieuw avontuur

Spannend he, zo’n zoektocht naar een fijne vrijetijdsbesteding voor je kind. Maar waar moet je nou voor kiezen? Een sport? Iets artistieks? Iets waar je kind vrienden maakt? Moet je kind er talent voor hebben? Moet het gewoon leuk zijn? Zoveel mogelijkheden. En waar doe je nou goed aan?

Misschien kan het wel allemaal tegelijk! Circus Nevermind biedt gave sportieve, artistieke en sociale circusactiviteiten aan kinderen en jongeren. We nemen tijdens onze lessen en workshops de kinderen mee op een avontuurlijke zoektocht naar hun eigen unieke talenten.

En jullie, de ouders mogen er als hun eigen publiek van genieten! Lijkt het jullie wat? Kom gezellig bij ons langs voor een eerste kennismakingsles. Gewoon gratis.

Wat bieden we

Een breed aanbod van diverse circusactiviteiten

Maandag

18.00 – 19.30 uur
Specialisatie Evenwicht
Quinten

19.30 – 22.00 uur
Vrij trainen voor Tieners en Volwassenen

Dinsdag

15.45 – 17.00 uur
Kindercircus
6-9 jaar
Saskia

17.00 – 18.15 uur
Jeugdcircus
9-12 jaar
Saskia

18.30 – 20.00 uur
Specialisatie Podium
9 – 18 jaar
Quinten

Woensdag

13.30 – 14.30 uur
Kleutercircus
3-6 jaar
Saskia

14.45 – 16.00 uur
Kindercircus
6-9 jaar
Saskia

16.15 – 17.30 uur
Jeugdcircus
9-12 jaar
Saskia

17.30 – 18.45 uur
Tienercircus
12 – 18 jaar
Saskia

Donderdag

17.00 – 18.30 uur
(wachtlijst)
Specialisatie Luchtwerk
Kelly

Vrijdag

Geen les

Zaterdag

08.30 – 09.45  uur
Kindercircus
6-9 jaar
Laura

10.00 – 11.15  uur
(nieuw!)

Jeugcircus
9-12 jaar
Laura

11.30 – 13.00 uur
Specialisatie Acrobatiek
Laura

13.00 – 15.00 uur
Kinderfeestjes

ONS

Lesaanbod

Kan uw kleuter thuis niet stilzitten? Staat hij of zij het liefst de hele dag overal op en hangt graag op zijn of haar kop?
Tijdens de kleutercircus lessen worden spelsituaties aangeboden die passend zijn bij de sociale, motorische en creatieve belevingswereld van het jonge kind.

Klim jij altijd bovenop je papa of mama? Hang je op zijn kop op de bank? Ben jij super stoer of een beetje gek? Kom dan gave kunstjes doen bij het circus! Klimmen, springen, rollen, dansen, lachen en toveren doen we met zijn allen. Doe je mee?

Kinderen vanaf 6 jaar zijn al best handig op zowel sociaal, motorisch en creatief gebied. Tijdens de kindercircuslessen worden de kinderen uitgedaagd om hun vaardigheden te versterken en te ontdekken waar ze écht heel goed in zijn. De nadruk ligt hier op het versterken van het eigen zelfbeeld door in kleine stappen te ontdekken wie je bent en wat je allemaal kan.

Weet jij al waar je goed in bent? Klim jij zo in een lantaarnpaal of sta je op je handen? Balanceer jij het langste op een been of vang jij alle ballen op? Of weet je het nog niet? Kom gave trucs doen bij het circus en voor je het weet ben jij een echte circusartiest!

De sociale ontwikkelingsbehoefte van de (bijna) tieners wordt ingezet om in een sociaal veilige groep tot gave trucs te komen en acts te maken. Er ligt veel nadruk op groepsvorming. Zo zorgen we in vertrouwen in elkaar en in zichzelf.

Ontdek je talenten in een gave en gezellige groep! Samen met jongeren van je eigen leeftijd leer je verschillende circustechnieken en leer je hoe je vol zelfvertrouwen voor publiek kunt staan en je vetste trucs kunt showen.

De sociale ontwikkelingsbehoefte van tieners wordt ingezet om in een sociaal veilige groep tot gave trucs te komen en acts te maken. Er ligt veel nadruk op groepsvorming. Zo zorgen we in vertrouwen in elkaar en in zichzelf.

Ontdek je talenten in een gave en gezellige groep! Samen met jongeren van je eigen leeftijd leer je verschillende circustechnieken en leer je hoe je vol zelfvertrouwen voor publiek kunt staan en je vetste trucs kunt showen.

Is uw kind verslaafd aan het circus? Kan hij of zij al super gave trucs en is één keer per week oefenen niet genoeg? En is hij of zij écht toe aan dat beetje extra? Laat uw kind dan meedoen met de specialisatie lessen. Hier krijgen de circustalenten anderhalf uur les van gespecialiseerde docenten en krijgen ze nét dat beetje extra uitdaging waar ze zo om staan te springen.

Ben jij na je les alweer klaar voor volgende week? En kan je eigenlijk niet meer wachten? Vraag dan aan je ouders of je 2, 3 of misschien wel 4 lessen mag volgen! Je kunt dan een hele les besteden aan jouw favoriete onderdelen. Kies uit: Luchtwerk, Evenwicht, acrobatiek (of volg ze allemaal!)

 • Specialisatie luchtwerk:
  Hier verdiepen de leerlingen zich in solo en duo trapeze, ringtrapeze, touw en tissu.
 • Specialisatie Evenwicht
  Hier verdiepen de leerlingen zich in ballopen, eenwielfietsen, rola bola, steltlopen en koorddansen.
 • Specialisatie acrobatiek
  Hier verdiepen de leerlingen zich in tumbling, flexibiliteit, mini trampoline, partneracrobatiek en piramides bouwen.

Dus ben je toe aan extra uitdaging? Bij de specialisatielessen ben je dan helemaal op je plaats, want je leert de vetste trucs!

Wanneer je kind niet kan wachten op het jaarlijkse optreden en altijd bezig is met nieuwe trucs leren, is het talentenprogramma misschien wel jullie ding! De kinderen in dit programma verdiepen zich in het artiestenleven door het volgen van de speciale podiumles en tijdens een zelf gekozen specialisatie les. Ook treden ze meerdere keren per jaar op op verschillende binnen en buiten locaties.

Geniet jij ook zo van optreden voor volle zalen? Ben jij ook zo trots als die gave truc gelukt is als de zenuwen door je lijf gieren? Volg dan ons talentenprogramma! Hieronder valt de podiumles, de les voor de grootste podiumbeesten. Daarnaast volg je ook minimaal 1 zelf gekozen specialisatie les in de week. En treed meerdere keren per jaar op met je zelf gemaakte groepsvoorstelling! Vet he?!

Voor tieners en volwassenen stelt Circus Nevermind de ruimte beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Al het materiaal is aanwezig, dus leef je uit!

Wel of geen circus tijdens de vakantie? Check hieronder het jaarrooster.

 • Eerste les: 2 september 2019.
 • Herfstvakantie: 19 oktober t/m 27 oktober 2019.
  Op zaterdag 19 oktober is er wél les, de overige dagen van de vakantie niet.
 • Kerstvakantie: 21 december 2019 t/m 5 januari 2020.
  Op zaterdag 21 december is er wél les, de overige dagen van de vakantie niet.
 • Voorjaarsvakantie: 22 februari t/m 1 maart 2020.
  Op zaterdag 22 februari is er wél les, de overige dagen van de vakantie niet.
 • Goede Vrijdag en Pasen: 10 april t/m 13 april 2020.
  Geen les.
 • Meivakantie: 25 april t/m 3 mei 2020.
  Op zaterdag 25 april is er wél les, de overige dagen van de vakantie niet.
 • Hemelvaart: 21 mei t/m 24 mei 2020.
  Geen les.
 • Pinksteren: 31 mei t/m 1 juni 2020.
  Geen les.
 • Zomervakantie: 4 juli 2020 is de laatste les.
  Vanaf 5 juli hebben we zomerstop tot (naar alle waarschijnlijkheid) 7 september 2020.

Contributie

Per jaar worden ongeveer 32 lessen gegeven. In de schoolvakanties (op de eerste zaterdag na) is er geen circusles. De contributie is 200 euro per jaar. Volg je een tweede, derde of vierde les erbij? Dan krijg je op deze lessen 50% korting. Het lesgeld wordt afgeschreven via een doorlopende automatische incasso, in de maanden september, december, februari en april.

Wij accepteren ook de Zoetermeerpascheque’s 3 & 4, waarna de contributie € 15,– per kwartaal is. Als deze cheques tegelijkertijd worden ingeleverd met de jongerencheque dan ontvangt u een jaar gratis lidmaatschap. Ook via Stichting Leergeld kunnen leerlingen deelnemen aan de lessen. Zo kan iédereen mee doen!

Gratis proefles

Benieuwd naar een van onze lessen? Meld je aan voor een proefles. Gewoon gratis. Hoppa.

Inschrijven

Heb je je les gevonden? Super gaaf. Vul het inschrijfformulier in en je bent lid van het circus. Welkom.

Ontmoet onze docenten

Een team met liefde voor circus en ervaring met lesgeven

Hoofddocent

Saskia Kivits

Energiek, enthousiast, enorm leergierig en de absolute kleuterfluisteraar.

Hoofddocent

Laura Huizer

Betrokken, beroepsklier, heel aanvoelend en de ultieme pubertemmer.

Docent

Paul van der Maat

In voor een geintje, artistiek verantwoord, ‘welke baard staat er vandaag?’

Docent

Quinten Kerkhof

Rustig, “heb je die ook in het roze?”, product van eigen bodem, best wel groot

Docent

Kelly de Vos

Leniger dan gezond is, detail gericht, safety freak, slecht gevoel voor humor.

bijnaDocent

Kian Donkersloot

Product van eigen bodem, (kijk mijn spierbal) verzint altijd nieuwe uitdagingen.

Wij geven ook

Kinderfeestjes

Over onze

Kinderfeestjes

Word Circusartiest tijdens je eigen verjaardagsfeestje! En ontdek je  verborgen talenten. Tijdens een Circusfeest maken de deelnemers kennis met jongleren met doekjes, balletjes, kegels, diabolo en Chinese draaibordjes. Ze leren balanceren ze op een koord, eenwielfiets en loopbal. Ook gebruiken ze spierballen bij het klimmen op elkaar (acrobatiek), in een doek of in de trapeze . Aan het einde maken we een mini voorstelling om te laten zien aan alle vaders, moeders, broertjes en zusjes.

In het kort
 • Dag: zaterdagmiddag
 • Duur: 100 minuten
 • Locatie: Circuszaal in het CKC (Zoetermeer)
 • Begeleid door: een circusdocent met assistentie.
 • Aantal deelnemers: Maximaal 16
 • Kosten: €150,-

Tussen de 16 en de 30 kinderen uitnodigen? Dat kan natuurlijk! Dan vinden we het wel heel belangrijk dat er een extra docent de groep begeleidt. Daarom is deze iets duurder: €200,-